Blowerdoor test

Prijs: €450

Blowerdoor test aanvragen

Waarschijnlijk heb je al gehoord van een blowerdoortest. Dat is een luchtdichtheidsmeting die wordt uitgevoerd met een grote ventilator in de deuropening. Zo’n test brengt niet alleen luchtlekken in kaart, maar kan bij een nieuwbouwwoning ook het E-peil aanzienlijk helpen dalen. Zo kan het financiële voordeel oplopen tot duizenden euro’s!

Waarom luchtdichtheid meten?

Stelregel: als je een gebouw 15 % luchtdichter maakt, kan je tot 10 % energie besparen. “Bovendien win je ook sterk aan comfort”, weet Andy Vandenabeele, gespecialiseerd in energieadvies en -besparing. “Met een blowerdoortest meten we hoe luchtdicht een woning is, en kunnen we nagaan waar verbetering mogelijk is.”

Luchtdichtheid is in de bouwsector minstens even belangrijk dan isoleren. Met een luchtdichte laag (luchtdichting) sluit u alle kieren af die in uw woning bestaan omwille van: aansluitingen van ramen, doorvoeren van kabels en afvoerbuizen, kieren en spleten binnen uw constructie, enz. De luchtdichting, die wordt aangebracht aan de warme kant van de isolatie, beschermt dus uw woning en draagt bij tot een aangenaam comfort. BOUWGROEN voert deze test voor u uit zodat uw E-Peil

Voordelen van luchtdichting:

  • Vermijdt warmteverliezen en beperkt de infiltratie van koude lucht;
  • Verhoogt het rendement van uw isolatie;
  • Verhoogt het rendement van uw ventilatie- en verwarmingssystemen;
  • Vermijdt bouwschade (bv vocht, schimmels,…) door convectie van warme / vochtige lucht doorheen uw constructie of isolatie;
  • Elimineert het ‘tochtgevoel’ en verhoogt zo uw comfort;
  • Vermindert omgevingslawaai en zorgt zo voor betere akoestische prestaties.
  • Luchtdichting (laten) plaatsen en controleren is dus een zeer belangrijke reflex in de huidige bouwwereld.
  • Wanneer u de luchtdichtheid van uw gebouw laat controleren door een vakman wint u bovendien belangrijke punten voor uw E-peil, en kan u bovendien ook vaak beroep doen op regionale premies.
Blowerdoor test