Welke attesten heb ik nodig?

Welke vastgoedattesten heb ik nodig?

EPC:

De verkoper of verhuurder moet een Energieprestatiecertificaat hebben op het ogenblik dat hij een woning te koop of te huur aanbiedt (bv. op een website, in de streekkrant, de notariskrant, via een makelaar, enzovoort). BOUWGROEN levert binnen de kortste tijd het benodigde EPC zorgvuldig aan.

ELEKTRICITEIT Keuring:

Het keuringsverslag mag zowel positief als negatief zijn. Als vermeld wordt dat de installatie niet conform het AREI is, mag de woning dus verkocht worden. Enkel als er geen attest is, moet de verkoop opgeschort worden. Is er nooit een aanpassing gebeurd en staan er in het keuringsverslag inbreuken dan heeft de “koper” tot 18 maanden na de verkoop de tijd om een nieuwe keuring aan te vragen.

MAZOUTTANK Keuring:

Een groene dop of merkplaat betekent dat de tank voldoet aan de wettelijke bepalingen en verder mag worden gebruikt. Toch moet er bij verkoop extra gelet worden dat ook het attest van controle aanwezig is.

PLAATSBESCHRIJVING:

Bij verkoop en/of verhuur, of om tijdens of na bouwwerken vervelende discussies te vermijden, hebben zowel Verkoper en koper, bouwheer als aannemer er alle belang bij om aan de hand van een plaatsbeschrijving aan te tonen hoe de situatie eruit ziet voor de ondertekening van het contract.

SCHATTINGEN:

De correcte schatting van een huis is een blijk van expertise voor elk vastgoedspecialist

Partners kunnen gebruik maken van het online platform waar alle aangevraagde attesten kunnen getraceerd en gearchiveerd worden.

-